Psaltirea Ortodoxa AUDIO
Install Now
Psaltirea Ortodoxa AUDIO
Psaltirea Ortodoxa AUDIO

Psaltirea Ortodoxa AUDIO

Developer: Toma Tudorel
App Size: 48.77 MB
Release Date: 2022-09-12
Price: $49.00
Price
$49.00
Size
48.77 MB

Screenshots for App

iPhone
More Screenshots for iPad
Psaltirea Ortodoxa (cunoscută și sub numele de Psalmii lui David sau Cartea Psalmilor) este o carte din Vechiul Testament care conține imnuri și poeme atribuite în mod tradițional profetului și regelui David, strămoș al Domnului Iisus Hristos. Practic fiecare aspect al rugăciunii către Dumnezeu (sau al slujbei lui Dumnezeu) – lauda, mulțumirea, pocăința, mijlocirea – este acoperit în Psaltire.

Psaltirea este atât de predominantă în rugăciunea și slujirea ortodoxă încât Sfântul Ioan Gură de Aur a spus că oriunde s-ar uita în Biserică, găsește Psaltirea ca fiind „prima, ultima și centrală”.


Catismele

Psaltirea este împărțită în 20 de catisme. Fiecare catismă este la rândul ei împărțită în trei stări. Fiecare stare conținând de obicei 1–3 capitole. Excepție face Psalmul 118. Datorită lungimii sale acest capitol constituie întreaga Catismă a XVII-a.

Fiecare sfântă slujbă conține părți fixe din Psaltire care sunt citite sau cântate de fiecare dată când se oficiază aceste slujbe. În plus, anumite slujbe ale Ceasurilor conțin anumite citiri rânduite de catisme. Acestea se rotesc zilnic astfel încât în afara Postului Paștelui Psaltirea să fie citită în întregime într-o săptămână.

În timpul Sfântului și Marelui Post, citirea catismelor este grăbită astfel încât Psaltirea să fie citită în întregime de două ori într-o săptămână.

Dumnezeu sa va aibe in pază, Amin!
Show More
Show Less
More Information about: Psaltirea Ortodoxa AUDIO
Price: $49.00
Version: 1.2
Compatibility: Requires 12.0 or later
Bundle Id: com.mk1i.psaltireaortodoxa
Size: 48.77 MB
Genre: Reference
Release Date: 2022-09-12
Last Update: 2022-09-12
Content Rating: 4+
Developer: Toma Tudorel
Language: EN -
Whatsapp
Vkontakte
Telegram
Reddit
Pinterest
Linkedin
Hide
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. More info. That's Fine